İçeriğe geç

Buğday Pas Ilacı Ne Zaman Yapılır

Buğdayda pas hastalığı ilacı ne zaman atılır?

Sarı pas hastalığı: Hastalığın bitkinin üst kısmına yayıldığı durumlarda, özellikle bayrak yaprağı olmak üzere üst yaprakların hastalıkla enfekte olmasını önlemek için ilaçlamaya yeşil kısımlardan başlanmalıdır. Bitki olgunlaşma dönemine girdiği için hasattan bir ay önce ilaçlama yapılmamalıdır.

Buğdayda pas hastalığı nasıl geçer?

Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar ilaçlanır. İlaçlama, yaprak ve gövde yüzeyinin tıbbi su ile kaplanması şeklinde yapılmalıdır. Yabancı ot ilaçlaması ve pas kontrolü için zamanlama uygunsa, ilaçların karışabilirliği dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır.

Pas ilacı dekara ne kadar atılır?

İlaçlamada dekara 2 kg %5 oranında karboril etken maddeli pestisit püskürtücülerle püskürtülmektedir.

Pas ilacı atıldıktan sonra yağmur yağarsa ne olur?

Sistemik bir pestisit ise, genellikle yağmur erozyonuna karşı daha dirençlidir. Örneğin, püskürtmeden sonra bir saat içinde yağmur yağarsa, pestisitin etkinliğini temelde etkilemez. Tiyofanat, karbendazim, triadimefon, vb. Uygulandığında, bitkinin %80’i 4 saat içinde dokulara emilir ve aktif madde…

Buğdayda pas hastalığı verimi ne kadar etkiler?

Türkiye’de en yaygın pas türü olarak bilinen sarı pas, salgın yıllarında özellikle hastalığa duyarlı çeşitlerde yüzde 40’lara varan verim kayıplarına yol açabiliyor.

En iyi pas ilacı hangisi?

Külleme ve pas hastalığına karşı en etkili ilaç Azimut! Tebukonazol ve azoksistrobin etken madde karışımı ile yapılan Azimut, yapraklara kısa sürede nüfuz ederek mantar oluşumunu engelliyor ve uzun süreli koruma sağlıyor.

Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?

Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.

Ekinlerde pas hastalığı nedir?

Yaprağın üst tarafında makine delikleri gibi sarı püstüller oluşturur. Bu püstüllerin dizilimi bir çizgiye benzediğinden bu pasa çizgisel pas da denir. Yüksek nem veya yağmur hastalığı tetikler. Hastalığın ortaya çıkması için en uygun sıcaklık 10-15 °C’dir.

Septorya ilacı ne zaman atılır?

Genel olarak ilaçlama için en iyi zaman, bayrak yaprağının tam açıldığı yaprak döneminin sonu veya başakların çıkmasından önceki zamandır.

Pas ilacı nasıl kullanılır?

Pas etkenlerine karşı yeşil kısımlar kullanılır. Uygulama yaprak ve gövde yüzeyi karışımla kaplanacak şekilde yapılmalıdır. Gerekirse iklim koşulları ve hastalığın durumu dikkate alınarak 10-14 günlük aralıklarla uygulamalara devam edilir.

Buğdaya ilaç ne zaman atılır?

Buğdayda çıkış sonrası ilaçlamada yabancı otlar 2-6 yapraklı iken ilaçlama yapılmalıdır. Geciktirilen ilaçlama amacını yitirmiştir.

1 dekara kaç litre ilaçlama yapılır?

Dekara 100 ml ilacı 10 litre suyla veya 100 litre suyla kullanmanız gerekir. Cumhur Tonba beğendi. Ürün sistemik ise bitkilere püskürtmek yeterlidir. Değilse bitkilere atmak yeterli değildir.

Buğdaya pas ilacı atılmazsa ne olur?

Hastalık ciddi verim kayıplarına neden olabiliyor. Boyraz, sarı pas hastalığının gelişiminin alt yapraklardan üst yapraklara doğru gerçekleştiğini vurgulayarak, “Hastalık başakçığın hemen altındaki bayrak yaprağına ulaştığında çok ciddi verim ve kalite kayıplarına neden oluyor.” dedi.

Gübre attıktan sonra yağmur yağmazsa ne olur?

– Buğdayın üst pansumanından sonra en az 15 gün yağmur yağmazsa, bitkiler uygulanan gübrenin en fazla %26’sını emer. Geriye kalan %74’ü ise gaz halinde havaya karışır. – Üst pansuman uygulandıktan sonra 1-2 gün içinde yağmur yağarsa, bitki gübrenin %96’sını emer.

Rüzgarda ilaç atılır mı?

İlaçlama sakin havalarda yapılmalı ve rüzgar hızı 4 m/s’yi geçmemelidir.

Buğdaya ilaç ne zaman atılır?

Buğdayda çıkış sonrası ilaçlamada yabancı otlar 2-6 yapraklı iken ilaçlama yapılmalıdır. Geciktirilen ilaçlama amacını yitirmiştir.

Narenciye pas ilacı ne zaman atılır?

Mayıs ayının başından itibaren (çiçeklenmeden sonra) her hafta narenciye bahçesini temsil eden bahçenin değişik yerlerinden 100 adet meyve ve yaprak, 10-15 büyütmeli el büyüteçle kontrol edilir. Yaprak başına 3-4 adet ve meyvelerde 1 cm2 alanda 1-2 adet pas böceği görüldüğünde ilaçlama yapılmalıdır.

Bitki ilaçlama hangi saatlerde yapılır?

İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar ilacı doğrudan bize getirir.

Buğdaya kök boğaz hastalığı ilacı ne zaman atılır?

Buğday ve arpa hastalıkları için ilaçlama kardeşlenme döneminin ortasında (gelişim dönemi 25) başlanmalıdır; yaprak hastalıkları için ilaçlama hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Tocata® TR önerilen dozajda kullanıldığında en az 30 gün koruma sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort