İçeriğe geç

Memur Hangi Durumlarda Görevden Alınır

Devlet memuru hangi hallerde açığa alınır?

Yetkili hakkında soruşturma veya cezai kovuşturma yapılıyorsa ve görevinde kalması istenmiyorsa, görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma aşamasında üç farklı durumda alınabilir. Bu durumlar ön soruşturma, disiplin soruşturması ve idari ceza soruşturmasıdır.

Memurun görevden alınma nedenleri nelerdir?

Niteliği itibariyle en ağır ceza olan kamu görevinden çıkarma cezası için kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve onur kırıcı davranışlarda bulunması, devlete ait gizli bilgileri açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekir.

Hangi hallerde memurun görevine son verilir?

a) İdeolojik veya siyasi nedenlerle kurumların barışına, b) Her türlü yasak yayın veya siyasi faaliyete veya c) Bir siyasi partiye üye olmaya, d) Mazeretsiz olarak yılda toplam 20 gün hizmete, e) Savaş, olağanüstü hal veya genel afet durumlarında. f) Amirlerine, fiili olarak maiyetine ve iş sahiplerine.Diğer makaleler…

Devlet memuru hangi suçlardan görevden atılır?

36 Bu suçlar; zimmet, karışma, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma ve hileli iflas Devlet Memurları Kanunu’nda utanç verici veya onur kırıcı suçlar olarak sayılmıştır.

Memura tutanak tutulursa ne olur?

Yetkiliye karşı bir rapor hazırlamak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.

Bir memur en fazla kaç ay açıkta tutulur?

Hizmet gereklerine ve kamu amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Disiplin soruşturması nedeniyle uzaklaştırma süresinin azami süresi 3 aydır. Bu süre geçtikten sonra görevli hakkında bir karar verilmemişse, görevlinin de görevine başlaması gerekir. Bu sürenin amacı keyfi uygulamaları önlemektir.

Devlet memuru hangi şartlarda işten atılır?

Devlet Memurları Kanunu’nun 94. maddesi, kamu görevinden genel istifayı düzenlemektedir: “Hizmet, tamamlanmadan veya organlarca kabul edilen bir mazeret olmaksızın terk edilir ve bu istifa, kesintisiz on gün sürerse istifa başvurusunda bulunulması gerekir.” yazılı başvuruya gerek kalmaksızın yapılmış sayılır.”18 Ekim 2023

Memur hangi durumlarda memurluktan atılır?

Madde hükmü gayet açıktır. Adaylık süresi içinde (aynı kanunun 54 üncü maddesinin 2 nci fıkrasına göre bu süre en az 1, en çok 2 yıl olabilir) başarısız olanlar ve adaylık süresi içinde kamu hizmetiyle bağdaşmayan davranışlarda bulunanlar, adaylıklarının kamu hizmetinden çıkarılmasına karar verilebilir.

Memurluktan çıkarmaya kim karar verir?

Devlet Memurları Kanunu’nun “Disiplin cezası vermeye yetkili kurul ve organlar” başlıklı 126. maddesinde şu hüküm yer almaktadır: “Kamu görevinden çıkarma cezası, üstlerin talebi üzerine, kamu görevlisinin bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulunun kararıyla verilir.”

Memura yakışmayan hareketler nelerdir?

e) Memurluk onuruna yakışmayan tavır ve davranışlarda bulunmak, f) Görevine ve işverenine karşı ilgisizlik göstermek veya kayıtsız kalmak, g) Teşkilat ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranmak, h) Teşkilat ve kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı hareket etmek. Görevi birlikte yerine getirme ilkesi.

Devlet memuru yüz kızartıcı suçlar nelerdir?

Görevi kötüye kullanma suçu Zimmet suçu …

Görev değişikliğini kabul etmeyen memur ne yapmalıdır?

Bu tür değişikliklerin uygulanabilmesi için bir çalışan olarak onayınızın alınması gerekir. Pozisyon değişikliğini kabul etmiyorsanız, hizmet değişikliği bildirimine 6 iş günü içinde yazılı olarak yanıt vermeli ve pozisyonu kabul etmediğinizi belirtmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

Memur hangi hallerde ihraç edilir?

Kamu görevinden çıkarılmayı gerektiren fiil ve durumlar Kanunun 125. maddesinde sayılmıştır. Bu fiil ve durumlar şunlardır: ideolojik veya siyasi nedenlerle huzur, sükûn ve kurumların işleyişini bozmak, boykot etmek, işgal etmek, engellemek veya bozmak.

Kaç yıl ceza alan memurluktan atılır?

Bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan memur, suçu kasten işlerse kamu hizmetiyle ilişkisi kesilir. Kişinin kamu hizmetine devam edebilmesi için suçu kasten değil, dikkatsizlik sonucu işlemiş olması gerekir. İhmal sonucu işlenen suçlarda bir yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan kişinin iş ilişkisi kesilmez.

Memur küfür ederse ne olur?

Bu konuda nasıl şikayette bulunabilirim? CEVAP: Disiplin hükümleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 124-136. maddelerinde düzenlenmiştir. Burada yürürlükte olan yönetmeliğe göre, meslektaşlara hakaret etmenin cezası “kademe ilerlemesinin durdurulması”dır.

Devlet memurları açığa alınınca maaş alır mı?

Görevleriyle ilgili olup olmadığına bakılmaksızın bir suçtan dolayı görevden uzaklaştırılan ve tutuklanan veya gözaltına alınan memurlar, bu süre zarfında maaşlarının üçte ikisini alacaklardır. Bu memurlar, kanunla sağlanan sosyal hak ve yardımlardan yararlanmaya devam edeceklerdir.

Görevden uzaklaştırma hangi durumlarda yapılır?

Bir kamu görevlisinin işyerinde kalmasının istenmemesi halinde, idari birim, görevlinin görevden uzaklaştırılmasına karar verebilir. Bu karar, soruşturma veya kovuşturma aşamasında da verilebilir. İdare, bu kararı soruşturma başlamadan önce verirse, 10 gün içinde soruşturma başlatılmalıdır.

Bir memur kaç gün işe gelmezse görevden alınır?

10 gün işe gelmeyen bir memura karşı nasıl işlem yapılabilir? Bir memur 10 gün boyunca mazeretsiz işe gelmezse, istifa talebinde bulunmuş sayılır ve görevden alınır.

Memura kaç gün içinde soruşturma açılır?

Çıkarma cezasını gerektiren suçlarda, suçu öğrendiği tarihten itibaren (6) ay, daha fazla cezayı gerektiren suçlarda ise suçu öğrendiği tarihten itibaren (1) ay içinde soruşturmayı açar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gürcü Escort