Ortaçağda Avrupa’nın Genel Durumu
Ortaçağ Avrupa’sında Toplumsal Yapı
Ortaçağ Avrupa’sında toplumsal yapı, üç üst tabakayı içerdi: Orta Sınıf, Nobles ve Kilise. Orta sınıf, ortaçağ Avrupa’sındaki çoğu insana aitti ve çiftçiler, küçük tüccarlar, sanatçılar ve aşçılar gibi meslekleri üstleniyorlardı. Nobles ise, kraliyet, baronlar ve şövalyeler gibi yüksek tabaka mensuplarını içerdi. Kilise ise çoğu insanın dini kurallara uymasını sağladı ve ülkedeki kuralların yönetimini sağladı.
Ortaçağ Avrupa’sında Eğitim
Ortaçağ Avrupa’sında eğitim, çoğunlukla Kilise tarafından kontrol edildi. Kilise tarafından kontrol edilen okullarda, çocukların dini konuları öğrenmesi ve Okuma-Yazma becerilerinin kazanılması sağlandı. Eğitimli insanlar ise, Kilise tarafından desteklenen okullarda öğrenim gördüler.
Ortaçağ Avrupa’sında Ekonomi
Ortaçağ Avrupa’sının ekonomisi, çoğunlukla Tarım, Ticaret ve Sanayi üzerine kuruluydu. Tarım ülkedeki çoğu insanın çalıştığı ana ekonomik faaliyetti. Ticaret ise özellikle Avrupa’nın kuzeyinde önemli bir rol oynadı. Sanayi ise ülkedeki çoğu insanın işiydi.
Ortaçağ Avrupa’sında Politika
Ortaçağ Avrupa’sında politika, çoğunlukla Kilise tarafından kontrol edildi. Kilise, ülkenin çoğu yönetimini sağladı ve çoğu kararı verdi. Ülkedeki çoğu insanın dini kurallara uymasını sağladı. Ayrıca, ülkenin farklı bölgelerinin yönetimini kontrol etmek için Feudalizm sistemi kullanıldı.