10 günlük süre içinde ihale bedeli ödenmezse ne olur?
Ek artırma şartlarını taşıyan bir alıcı çıkar ve teklif bedelini öderse satış safhası tamamlanmış olur; ancak bu alıcı bedeli ödemezse dördüncü bir artırma yapılmaz ve satış başarısızlıkla sonuçlanır.
İhale teminat bedeli ne zaman yatırılır?
Elektronik ortamda yapılan ihalelerde teminat, ihale bitiminden yedi gün önce başlar ve ihale bitiminden bir önceki gün saat 23:30’a kadar ödenebilir.
İcra satış bedeli ne zaman ödenir?
“Satış nakit karşılığında yapılır. Ancak, İcra Müdürü müvekkil için en fazla yedi günlük bir süre belirleyebilir. Ofis dışında toplanan para, işin sonuna kadar banka hesabına yatırılmak üzere icra veya mahkeme kasalarında saklanır.” En geç tahsilat gününü takip eden ilk iş gününde 24 saat içinde.
İhale muhammen bedel altında kalırsa ne olur?
Müzayedenin açılış fiyatı tahmini araç fiyatının %75’idir. Teklif edilen değerin daha düşük olması veya alıcı bulunamaması durumunda, söz konusu araç 1. müzayede tarihinden başlayarak 7. günün sonunda ikinci kez satışa sunulacaktır. Bu ikinci müzayedede, belirtilen fiyat ne olursa olsun satış gerçekleşecektir.
İhale bedeli yatırılmazsa teminat yanar mı?
Avcı. T. UYAR Teklif alıcısı en yüksek teklifi verip teklif bedelini süresi içinde ödemezse alınan teminat iade edilmez ve hak sahiplerine, esas olarak dağıtım giderlerinden düşülmek üzere, alacaklarına mahsup edilmek üzere ödenir.
Alıcı ihale bedelini peşin ödemezse ne olur?
İhaleye katılan ve ihale bedelini ödemeyerek ihalenin feshedilmesine sebep olan alıcılar (ve kefilleri), teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan, diğer zararlardan ve gecikme faizinden müteselsilen sorumludurlar.
Kesin teminat ne zaman yatırılır?
Yükleniciler ihalenin verildiğinin bildirildiği tarihten itibaren 15 gün içinde nihai teminatı yatırmalıdır. Nihai teminat, yüklenici ile belediye veya özel il idaresi arasında sözleşme imzalanmadan önce yatırılacaktır. Nihai teminat, ihale bedelinin %6’sıdır.
İhale parası nereye yatar?
Kamu İhale Kurumunun geliri olan reklam ücreti, beşte beşlik ücret ve itiraz itiraz başvuru ücreti ödemeleri Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın her şubesinden kurumun kurumsal tahsilat hesabına yapılır.
2 Açık artırma kaç gün sonra yapılır?
B) İkinci Müzayede İkinci müzayedede elektronik teklif verme, birinci müzayededen sonraki beşinci gün başlar ve ikinci müzayedenin kapanışından en az yirmi gün sonra (beşinci günden itibaren) belirlenecek gün öncesinde sona erer. Müzayede, ilanda belirtilen yer, gün ve saatte başlar.
İhale ile satılan yerin parası ne zaman yatar?
Alıcı, teklif bedelini ve masraflarını teklif günü veya belirtilmişse belirtilen 10 günlük süre içinde ödemek zorundadır. Bu sırada, satış gününden itibaren 7 gün içinde teklifin feshedilmesi talebinde bulunulabilir.
2 ihalede satış Olmazsa Ne Olur?
İcra ve İflas Kanunu’nun 129’uncu maddesinin son cümlesine göre, “İkinci satışta alacaklı bulunmazsa satış talebi hükümsüzdür.” Bu hükümden, alacaklının satış talebinin yapıldığı tarihten itibaren kalan süre içinde satıştan satış isteyebileceği anlaşılmaktadır.
İhale muhammen bedel altında teklif verilebilir mi?
Son 10 dakika içinde başka teklif alınmazsa ihale sona erer ve en yüksek teklifi veren müşteriye sözleşme verilir. Tahmini fiyatın altında teklif verilebilir mi? Tahmini fiyatın altında teklif verilemez. Tahmini fiyata KDV eklenir mi?
Uyap 2 ihaleye neden kalır?
Sadece 2. İhaleye Kalan: Bu alan, ilk ihale tarihini geçmiş ve ikinci ihale tarihinde tekrar ihale edilecek ihalelerin görüntülenmesi için seçimin yapıldığı alandır. Elektronik ortamda doldurulacak ihaleler: Bu alanda sadece elektronik ortamda doldurulacak ihalelerin görüntülenmesini seçebilirsiniz.
İhale yüzde kaçtan başlar?
İcra Müdürü tarafından ilanda belirtilen gün ve saatte hacizli malların tahmini değerinin %50’si karşılığında açık artırma başlatılır. Açık artırmaya katılmak için hacizli malların değerinin %10’u tutarında teminatın, malı satan icra makamının banka hesabına yatırılması gerekir.
Uyap’ta muhammen bedel ne demek?
Tahmini fiyat; En basit haliyle “tahmini” veya “orantılı” anlamına gelir. Bu terim; ihale ile satılması planlanan bir taşınmaz veya taşınırın, piyasa koşullarına göre bir bilirkişi tarafından belirlenen piyasa değeridir.
İzale-i şuyu satış sonrası para ödenmezse ne olur?
Satış bedeli derhal veya belirlenen süre içinde ödenmezse teklif, İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi uyarınca feshedilir.
İhale fesh edilirse ne olur?
İhalenin feshedilmesi talebi ancak ihale tamamlandıktan ve mallar ihale alıcısına devredilemeyecek duruma geldikten sonra yapılabilir. İhale eylemi sonucunda mahkeme ihale sürecini iptal etmeye karar verebilir. Bu durumda ihale süreci tekrar başlatılabilir ve tüm adımlar usulüne uygun şekilde gerçekleştirilmelidir.
İhalenin feshi 7 günlük süre ne zaman başlar?
İhalenin feshi davası yedi gün içinde açılabilir ve süre ihale tarihinden itibaren başlar. İlgililer, ihalenin fesih sebebini en geç ihale gününde öğrenmiş sayılırlar (İİK md. 134/2).
Kesinleşen ihale kararından sonra ihale iptal edilebilir mi?
Kanunda bu konuda açık bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak nihai ihale kararı onaylandıktan sonra ihalenin iptal edilmesi mümkün olabilir.